Tapijt op gevaarlijke trap bij WK veldrijden (maar dat had volgens regels gisteren al gemoeten)

Jens Dekker zocht én vond in de UCI-reglementen.
trap wk oostende

Zowel bij de heren beloften als de elitevrouwen zagen we gisteren bij het WK veldrijden veel gevaarlijke uitglijders op de spekgladde trap in het parkoers. Onder andere Ryan Kamp gleed een keer weg. Het liep allemaal goed af qua blessures, maar met zo'n wegglijder op een gladde trap kun je ook bijvoorbeeld je kniebanden scheuren.

Dat zal bij de vrouwen beloften of eliteheren vandaag niet meer gebeuren, want er ligt nu een mooi tapijt op de trap. Zoals het hoort, volgens Jens Dekker, de wielrenner/veldrijder (en neef van Erik Dekker) die dit seizoen noodgedwongen z'n fiets (voorlopig) aan de wilgen moest hangen vanwege aanhoudend blessureleed. Dat zegt Dekker niet omdat hij dat vindt, maar omdat het ook gewoon echt in de regels van de UCI staat.

De geboren Drent zocht op internet en het UCI-regelement op en vond artikel 5.1.025, waarin staat dat een 'voetbrug' (lees: trap) minstens drie meter breed moeten zijn en altijd met anti-slipmateriaal uitgerust moeten zijn. Altijd dus, en niet alleen als er de dag ervoor bijna een paar renners hun knieën kapot op hebben gevallen. Bij het sokken meten worden de regels wel strikt nageleefd, maar als het écht belangrijk is, dan geeft de UCI niet thuis..

Laatste nieuws