Olav Kooij moet opgeven in de Giro

Het Jachtluipaard van Numansdorp verschijnt vandaag niet meer aan de start in de tiende etappe van de Giro. De zoveelste aderlating voor Visma | Lease a Bike. 

olav kooij

Van de hemel in de hel. Zo zou je enigszins gechargeerd de gemoedstoestand van Olav Kooij in de Giro kunnen noemen. Zondag was hij nog aan het feest in Napoli toen hij op imposante wijze zijn eerste zege in een grote ronde boekte door Jonathan Milan nipt te kloppen, maar vandaag komt hij, een dag na de rustdag, niet meer aan de start van de tiende etappe.

Griepje

Dat maakte zijn ploeg bekend via sociale media. Ze schrijven dat Kooij op de rustdag een griepje heeft ontwikkeld en daarom niet meer van start kan gaan. Kooij was net weer hersteld van een valpartij waardoor hij in de eerste dagen niet op honderd procent van z'n krachten kon sprinten.

Zoveelste tegenvaller voor Visma | Lease a Bike

Met een etappezege op zak is de Giro van Kooij natuurlijk alsnog wel geslaagd, toch maakt zijn ploeg Visma | Lease a Bike als geheel wel een lastige ronde door - een lastig voorjaar eigenlijk. Eerst zagen ze al Wout van Aert wegvallen voor deze Giro; zijn vervanger Christophe Laporte kwam in de eerste week hard ten val en gaf op voor de achtste etappe.

Dat gebeurde al nadat Robert Gesink in de eerste moest opgeven met een gebroken hand. De Nederlandse ploeg rijdt nu nog met kopman Cian Uijtdebroeks, Tim van Dijke, Edoardo Affini, Attila Valter en Jan Tratnik. Die laatste twee kwamen ook al ten val, maar konden hun weg wel vervolgen.