Mathieu van der Poel opnieuw wereldkampioen na beklijvend duel: 'Ik werd per ronde beter'

Het werd de strijd waarop we vooraf hadden gehoopt, met de winnaar waar we vanuit Nederlands perspectief hadden gehoopt!
mathieu van der poel

Na een flitsende start voor zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert reden de twee tenoren onmiddellijk weg bij de rest van het veld (voornamelijk Belgen die er een ploegentijdrit van maakten..). Het duel in het zand van Oostende kon beginnen!

Daarin werd Van der Poel in eerste instantie aangewezen op achtervolgen na een tuimeling op de hippodroom, waarbij hij een soort salto maakte. De uittredend wereldkampioen leek daarna - of was het na de fietswissel? - wat beter in z'n vel te zitten en liep in op Wout van Aert. Daarin werd hij behoorlijk geholpen door een lekke band bij Wout van Aert.

Van de Poel 'kreeg' een voorsprong van zo'n 10 seconden, zag Van Aert nog even terugkomen tot 5 seconden, maar liep daarna ieder rondje wat uit. Met name op de steile brug (zelfs toen hij uit z'n klikpedaal schoot..) en het zandstukje ervoor sloeg Van der Poel in elk rondje z'n slag. Uiteindelijk gaf Wout van Aert seconden toe op de nieuwe wereldkampioen. Toon Aerts legde beslag op de derde plek.

De Nederlander was eerlijk dat hij een beetje geluk had met de lekke band van Van Aert. "Ik weet niet of ik anders terug had kunnen komen. Dat zullen we nooit weten. Maar ik werd wel per ronde beter. De tweede helft van de cross had ik het gevoel dat ik het echt onder controle had."

Dat was in het begin wel anders. "Toen reed ik me een keer vast in het zand en daar profiteerde Wout van. Maar ik wilde me niet vergalopperen door het te snel dicht te rijden. Het stuk zand voor de brug was het belangwijkste stuk op het parkoers. Daar kon ik steeds mooi doorrijden. Het voelt uiteraard goed deze titel, maar het is natuurlijk wel jammer dat er geen familie, vrienden en andere mensen langs de kant staan."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws