Alpecin-Fenix vreest afgelastingen: 'Nog een keer geen Spelen is een ramp voor Mathieu'

Na zijn wereldtitel in het veld gaat het vizier bij Mathieu van der Poel op de klassiekers en de Spelen. Toch heerst er bij zijn ploeg Alpecin-Fenix de nodige onzekerheid over de Spelen: "We zijn bang dat het geschrapt wordt."
Alpecin-Fenix vreest afgelastingen: 'Nog een keer geen Spelen is een ramp voor Mathieu'

En wat voor de Spelen geldt, geldt ook voor wedstrijden op de weg. Het regent inmiddels afgelastingen. "De Ronde van Vlaanderen heeft bewezen dat zij het wel kunnen. Maar alles zal ervan afhangen hoe de situatie evolueert", zegt ploegmanager Christoph Roodhooft tegen het AD. "Voor nu hopen we vooral dat het Belgische openingsweekend door zal gaan. Maar het kan snel gaan, want de Ronde van Valencia is al afgelast. Eigenlijk is sport een bijzaak, maar voor ons is het hoofdzaak."

Dat het Van der Poel menens is vertelde hij gisteren. De 26-jarige alleskunner overweegt zelfs om eerder uit de Tour de France te stappen, ten faveure van de Spelen. "Ik zal vooral op de mountainbike rijden in de periode voor de Tour de France. Dat is niet ideaal, maar de Spelen zijn voor mij nu eenmaal belangrijker. Normaal gesproken kan ik vrij goed switchen van de ene naar de andere discipline", vertelde hij gisteren aan onder meer Wieler Revue.

Volgens vader Adrie is zou het een ramp zijn wanneer de Spelen andermaal worden uitgesteld, zo vertelt hij in het AD. "Ik denk dat er maar weinigen zijn die dat beseffen. Het is voor iedereen een moeilijk jaar geweest, maar vooral voor Mathieu. Die zag het ene na het andere doel wegvallen. Daarom hopen we echt dat de Spelen dit jaar wél doorgaan. Hij heeft net als die andere olympische sporters vier jaar naar dat doel toegewerkt. Nog een keer geen Spelen, dat is een ramp voor hem."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws