Grote mannen roeren zich in Bessèges, Tim Wellens wint na knappe solo

Veel grote namen in de vlucht van de dag en dus haalde die vlucht het!
tim wellens

Op papier was de derde etappe van de Ster van Bessèges (van Bessèges naar Bessèges) lastiger dan die van gisteren, maar het vuurwerk dat we nu te zien kregen was toch niet verwacht. Niks het klassieke beeld van wat onbekende Franse renners die de hele dag voor het peloton uitrijden en uiteindelijk gegrepen werden...

Nee, bijna alle grote namen die in Zuid-Frankrijk aanwezig waren, roerden zich op enig moment wel - zo ook Neerlands trots Bauke Mollema. De Groninger zat niet in de grote vlucht van de dag waar de winnaar in zat. Maar daar zaten wel heel veel grote namen in (en de jonge Nederlander Lars van den Berg), om een paar namen te noemen: Egan Bernal, Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Micha Kwiatkowski en Tim Wellens.

Die laatste muisde er in de afdaling van het laatste klimmetje vanonder en de rest van de groep zag 'm niet meer terug, ook al reed bijvoorbeeld Egan Bernal nog op kop van de groep van 15. De Belg kwam uiteindelijk met maar liefst 37 seconden voorsprong over de meet en wordt daardoor ook leider in het algemeen klassement. Edward Theuns won het sprintje van de groep erachter en werd tweede. De derde stek was voor Mads Würtz Schmidt; hij was daarmee de enige niet-Belg in de top 5.

De top 10 van de dag

Laatste nieuws