Mollema zag zenuwachtig peloton in Bessèges: 'Kansloze sprinters laten zich naar voren rijden'

Vorige week maakte Bauke Mollema in de Ster van Bessèges zijn rentree in het peloton. Het waren zijn eerste koerskilometers nadat hij uitviel in de Tour de France. Voor de Groninger was het flink wennen.

Mollema zag zenuwachtig peloton in Bessèges: 'Kansloze sprinters laten zich naar voren rijden'
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

De Ster van Bessèges, gewonnen door Tim Wellens, werd ontsierd door flink wat valpartijen. Logisch volgens Mollema, want het was de eerste koers van het seizoen. "Iedereen is gemotiveerd bij zo’n openingskoers, iedereen is nerveus. Renners nemen risico’s waardoor er veel is gevallen", vertelt hij in Trouw. "Ik heb het idee dat het peloton echt is veranderd. Zelfs hier wordt gekoerst alsof we in de Tour zitten. Op vijftig kilometer van de finish is het al lastig om op te schuiven naar voren. Elke renner wil zich laten zien aan de ploeg. Voorheen was er vooral een strijd om de eerste plek, nu wordt dat ook gedaan om plek tien. Kansloze sprinters laten zich door hun complete ploeg naar voren rijden."

Pols

Mollema vertelt voorts dat het goed gaat met de pols die hij brak in de Tour. "Ik kan gewoon vanuit het zadel sprinten, dat is een goede graadmeter voor wielrenners", vertelt hij. De komende maand blijft Mollema in Frankrijk koersen. Hij rijdt de Tour de la Provence, de Tour des Alpes Maritimes et du Var, de Royal Bernard Drome Classic en de Faun-Ardèche Classic. Dit doet hij in voorbereiding op de Ardennenklassiekers, de Giro en de Tour de France.

Nieuws
  • Cor Vos