Mollema: 'Ik krijg helaas niet het vertrouwen van de ploegleiding'

Bauke Mollema is erg teleurgesteld dat zijn ploeg Lidl-Trek hem dit jaar niet opneemt in de selectie voor de Tour de France. 

Mollema

Zoek niet naar de naam van Bauke Mollema op de startlijst van de Tour de France. Lidl-Trek bouwt een ploeg rond hun snelle man Mads Pedersen en blijkbaar is men ervan overtuigd geraakt dat Mollema daarin dit jaar geen plaats heeft.

Mollema nam maar liefst 12 keer deel aan de Tour en won in 2017 en 2021 twee keer een etappe. Zijn beste resultaat in het klassement was zesde in 2013. De beruchte Tour van Bau&Lau. Bij RTV Noord reageert Mollema op zijn niet-selectie. "Helaas, ik denk zelf dat ik klaar ben voor de Tour, in welke rol dan ook. Ik heb er dit jaar alles aan gedaan om de selectie te halen.

"In de Ronde van het Baskenland en in de Waalse klassiekers haalde ik een heel hoog niveau. De hoogtestage daarna was ook perfect en voor de Ronde van Zwitserland voelde ik me echt heel goed."

"Helaas moest ik daar afstappen door ziekte , maar het werk dat ik in mei gedaan had, kan niet zomaar weg zijn. Dat voelde ik zondag nog tijdens het NK. Maar helaas krijg ik niet het vertrouwen van de ploegleiding." Naast kopman Pedersen verwachten ze bij Lidl-Trek ook het nodige van Giulio Ciccone, vorig jaar de winnaar van de bolletjestrui. De ploeg bestaat verder uit de Fransman Julien Bernard, de Belgen Jasper Stuyven en Tim Declerq, de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons, de Let Toms Skujins en de Spanjaard Carlos Verona.