Remco Evenepoel hervat training: 'Voorlopig stap voor stap bekijken'

Goed nieuws voor Remco Evenepoel. Het 21-jarige supertalent van Deceuninck-Quick Step is voldoende hersteld om de training op de fiets te hervatten. Toch waakt zijn ploeg wel voor teveel optimisme.
Remco Evenepoel hervat training: 'Voorlopig stap voor stap bekijken'

Tijdens de ploegvoorstelling van zijn ploeg in januari kwam Evenepoel met een nieuwtje: hij moest de fiets voorlopig aan de kant laten staan, want hij had nog teveel last van zijn blessure, opgelopen met een zware val in de Ronde van Lombardije. Vandaag is hij opnieuw onderzocht en daaruit is gebleken dat hij voldoende hersteld is om de training te kunnen hervatten.

Zijn ploeg Deceuninck-Quick Step meldt dat de renner de komende weken goed in de gaten wordt gehouden en dat ze aan de hand daarvan zij terugkeer in koers gaan plannen.

"Ik ben natuurlijk heel blij dat ik weer op de fiets kan stappen", zegt Evenepoel zelf. "Voorlopig moet ik het stap voor stap doen en afhankelijk van de voortgang kunnen we beslissen over mijn toekomstige wedstrijdprogramma. Maar het belangrijkste is dat ik vooruitgang boek."

"Teamarts Phil Jansen geeft nadere uitleg: "Het herstelproces van Remo zal altijd ups en downs hebben. In het begin ging het heel goed, maar daarna sloop er wat vertraging in. Hoewel dit helemaal niet erg was, moesten we wel even pauzeren. Voor nu zijn we blij dat Remco verder kan trainen en kan bouwen aan de start van zijn seizoen. We moeten voorzichtig blijven en hij zal nog een lange weg moeten afleggen voordat hij aan de start van een wedstrijd staat, maar het gaat nu de goede kant op."

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws