Oranje boven in UAE Tour! Van der Poel wint, Dekker tweede: 'Weet dat mijn sprint beter en beter wordt na zware koers'

Mathieu van der Poel verrast zelfs zichzelf...

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Vooraf temperde Mathieu van der Poel de verwachtingen nog over zijn rol in de UAE Tour. Hij had niet veel op de fiets gezeten en de etappes zouden niet geschikt zijn (echte sprintersritten en bergetappes)... Nou, Mathieu van der Poel zou Mathieu van der Poel niet zijn als hij zelfs z'n eigen verwachtingen logenstraft.

De wind hielp daarbij, want het werd een waaierrit en dan komen de sterke mannen min of meer vanzelf bovendrijven. Van der Poel was er dus bij in de eerste waaier, samen met - in eerste instantie - nog 25 anderen. In de spint klopte hij de verrassend sterk rijdende David Dekker, die voor Jumbo-Visma z'n debuut maakte op het hoogste niveau.

Uiteraard was Van der Poel in z'n nopjes met de zege, die toch wat onverwacht kwam: "Ik heb wat gerust en een beetje met de ploeg getraind. Het is waarschijnlijk de veldritvorm in de woestijn... Het was een zware wedstrijd en dan weet ik dat mijn sprint beter en beter wordt. Heel mooi om mijn wegseizoen meteen met een zege te beginnen!"

Ook David Dekker was tevreden met zijn tweede plek. "Normaal is een tweede plek misschien een wat teleurstellend resultaat, maar het is mijn eerste koers voor Jumbo-Visma. En het verschil met Van der Poel was ook duidelijk, dus ik heb er vrede mee. Ik heb vandaag laten zien dat ik meer kan dan alleen sprinten, maar voorlopig richt ik me daar wel op", zei de 23-jarige neoprof na afloop.

Nieuws
  • Cor Vos