De Vlaeminck: 'Wie gaat Van der Poel tegenhouden in Roubaix?'

Volgens velen is Parijs-Roubaix een koers die je moet leren rijden, maar volgens Roger De Vlaeminck valt dat wel mee wanneer je Mathieu van der Poel heet.
De Vlaeminck: 'Wie gaat Van der Poel tegenhouden in Roubaix?'

"Hoe lang zeg ik dit nu al? Vijf jaar?", vraagt De Vlaeminck zich af in Het Nieuwsblad. "Ik zag het toen ze twintig jaar waren. Die twee kunnen alles winnen. Het zijn de besten van de wereld. Ge mag er nog Alaphilippe nog bij pakken. Alleen is dat zo’n nerveuze jongen.”

Die twee zijn natuurlijk Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Volgens Le Gitane gaan ze, samen met Julian Alaphilippe, de prijzen verdelen dit voorjaar. "Van Aert is iets completer", maakt De Vlaeminck de vergelijking. "Van der Poel kan ook wel bergop, maar niet zoals Van Aert. En blijven ze samen, zoals in de Ronde vorig jaar, is het onmogelijk te zeggen. In de sprint zijn ze even goed."

Volgens De Vlaeminck, maakt het niet uit dat Van der Poel zijn debuut maakt in Parijs-Roubaix, de Nederlands kampioen gaat meteen meedoen om de knikkers. "Op Van Aert na, wie gaat hem tegenhouden? Die twee kunnen alle koersen winnen van de eerste keer. Ik had ook nooit de Omloop gereden in ’69 en ik won ook. Als ge goed zijt, dan maakt dat niet uit."

  • Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws