Kuurne-Brussel-Kuurne heeft protocol voor Naesen: 'Rustig rijden en op Oliver letten'

Veiligheid staat bij Kuurne-Brussel-Kuurne hoog in het vaandel, zo blijkt uit hun draaiboek. Toch hebben ze de ruimte gevonden om een plaagstootje uit te delen aan Oliver Naesen.
Kuurne-Brussel-Kuurne heeft protocol voor Naesen: 'Rustig rijden en op Oliver letten'

Om de veiligheid te waarborgen, stellen koersorganisaties meerdere protocollen op. Eén van die protocollen gaat over de neutralisatie. Kuurne-Brussel-Kuurne heeft daarin een speciaal protocol voor Oliver Naesen opgenomen, zo ontdekte Sporza.

Het Oliver Naesen Special Protocol heeft betrekking op de Tiegemberg. "Zoals je weet rijden we dit jaar over de Tiegemberg. We vragen alle renners om rustig aan te doen en op Oliver te letten", schrijft het protocol voor. "Geen zorgen Oliver, na de top heb je genoeg tijd om te herstellen."

De oorsprong van deze grap gaat een paar jaar geleden terug, toen Naesen voor de E3 Harelbeke stelde dat je maar beter kon stoppen met koersen wanneer je moet lossen op de Tiegem. Prompt moest de renner van (nu) AG2R-Citroën zelf lossen op het heuveltje. Sindsdien leidt het tot meerdere grappen op Twitter, niet in het minst omdat Naesen het vuurtje zelf regelmatig opstookt.

  • Oliver Naesen

Laatste nieuws