José de Cauwer: 'Mollema heeft een schaduw van 200 meter'

De Belgische commentator en andere wielerkenners aan het woord over het fenomeen Bauke Mollema.
bauke mollema

Bauke Mollema is zijn seizoen sterk begonnen en dat is ook gasten van de Vlaamse wielertalkshow Extra Time Koers niet ontgaan. Gisteren schreef Bauke Mollema de Italiaanse seizoensopener Trofeo Laigueglia op zijn naam en eerder won hij al een etappe in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. Gasten José de Cauwer, Adrie van der Poel, Bram Tankink en Sep Vanmarcke bespraken het fenomeen dat de 34-jarige Groninger intussen toch wel is.

"Het tijdperk Mollema is aangebroken", zegt Bram Tankink enigszins grappend met een knipoog naar wat de heren van de podcast van De Rode Lantaarn al tijden zeggen. Oud-ploeggenoot Sep Vanmarcke vut terecht aan dat dat tijdperk misschien al wel begonnen was met de winst van Mollema in de Ronde van Lombardije.

Maar de mooiste woorden komen van José de Cauwer, die Mollema op haast poëtische wijze beschrijft, al begint hij kritisch. "Ik vind dat hij zich veel te lang heeft gefocust op het rijden van klassementen. Daar botste hij toch steeds op beteren. Maar het mooie van Mollema is: die krijg je niet weg, die heeft een schaduw van 200 meter hè... Ik heb 'm in de Provence zien rijden, dat was niet doen; hij wordt gelost en je denkt 'hij is weg', maar nee hoor, hij klampt altijd aan."

Adrie van der Poel wijst nog op de trainingsmethoden bij Trek-Segafredo die mogelijk bij hebben gedragen aan het succes van Mollema dit voorjaar. "Ze doen daar nu ook weer wat langere duurtrainingen heb ik vernomen. Trainingen van 7 á 8 uur zag je een tijd niet meer."

  • Bauke Mollema

Laatste nieuws