Bernal: 'Grote eer om met Mathieu en de wereldkampioen op podium te staan'

Tussen alle favorieten was Egan Bernal een opvallende naam. De Tourwinnaar van 2019 legde beslag op de derde plaats na Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe. Na afloop vertelde hij hoe blij hij was met die derde stek.
Bernal: 'Grote eer om met Mathieu en de wereldkampioen op podium te staan'

"Ik ben geen specialist op het gebied van ééndagskoersen", vertelt de Colombiaan na afloop. "En om dan op het podium te staan met Mathieu en de wereldkampioen te staan is een grote eer voor me. Ik heb mezelf verrast en dat motiveert me voor de komende doelen."

INEOS Grenadiers had met Bernal en Tom Pidcock tot diep in de finale twee renners in de vuurlinie. "We probeerden de rest te volgen, want het ging te hard om in je eentje aan te vallen", legt hij uit. "Ze zijn zo sterk. Mathieu, Van Aert en die andere jongens zijn zo sterk dat je moet wachten op de laatste kilometers. In de finale gaat het dan alleen nog maar om je benen. We probeerden het zo goed mogelijk te doen en ik denk ook dat we het goed gedaan hebben."

"Het motiveert me echt, om hier zo te staan. Ik probeer weer meer zelfvertrouwen te krijgen en te genieten van de wedstrijden. We zien wel wat er gaat komen. Op dit moment ben ik heel blij met deze podiumplaats."

  • Julian Alaphilippe
  • Egan Bernal
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws