Plugge haalt uit naar Evenepoel: 'Zijn reactie is onderdeel van het probleem'

Richard Plugge, teammanager van Team Jumbo-Visma heeft uitgehaald naar Remco Evenepoel. De jonge Belg van Deceuninck-Quick Step uitte zich eerder deze week over Dylan Groenewegen en die uitspraken vielen in het verkeerde keelgat.
Plugge haalt uit naar Evenepoel: 'Zijn reactie is onderdeel van het probleem'

In een interview met Humo eerder deze week stelde Evenepoel dat niemand van Deceuninck-Quick Step nog wat zou zeggen tegen Dylan Groenewegen, wanneer hij zijn comeback maakt. Groenewegen is tot begin mei geschorst vanwege zijn aandeel in de valpartij van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen vorig jaar. In de sprint stuurde Groenewegen Jakobsen de hekken in, waarna de toenmalig Nederlands kampioen zwaargewond raakte en zelfs enkele dagen in coma lag. Jakobsen is nog hard aan het werken aan zijn comeback en heeft verschillende operaties achter de rug.

Groenewegen zijn schorsing loopt tot 7 mei en de verwachting is dat de sprinter zijn comeback maakt in de Ronde van Hongarije. De Nederlander kreeg al het nodige over zich heen en volgens Plugge helpen de woorden van Evenepoel daar helemaal niet bij. "Evenepoel is met zijn reactie onderdeel van het probleem. Het is beter goed na te denken alvorens wat te roepen in de media. Hij zou dat kunnen weten", stelt Plugge in Het Laatste Nieuws. Hij vertelt ook dat Jakobsen en Groenewegen elkaar nog niet ontmoet hebben: "Dylan en Fabio hebben al contact gehad, maar tot een gesprek is het nog niet gekomen. Het is wachten op een goed moment. Dat ligt vooral bij Fabio."

Plugge heeft ook iets te zeggen over Patrick Lefevere. De manager van Deceuninck-Quick Step heeft een aansprakelijkheidsstelling bij Jumbo-Visma neergelegd. Volgens Plugge is dat niet terecht. "Dylan is afgeweken van zijn lijn. Hij is daarvoor geschorst en in een normale wereld kan je geen twee keer gestraft worden voor hetzelfde vergrijp", zegt hij. "De gevolgen voor Fabio Jakobsen liggen niet allemaal op het bord van Dylan Groenewegen. Die liggen ook bij de organisatie. De vraag is of Lefevere niet beter daar kan aankloppen."

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws