Operatie Fabio Jakobsen succesvol verlopen: 'De afgelopen drie weken waren pijnlijk'

Fabio Jakobsen heeft een paar weken na zijn laatste operatie weer van zich laten horen. Bij de renner van Deceuninck-Quick Step zijn implantaten en schroeven geplaatst. Hij kijkt vooruit om weer op de fiets te stappen.

Operatie Fabio Jakobsen succesvol verlopen: 'De afgelopen drie weken waren pijnlijk'
  • Afbeelding van Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

"Ik ben bijna klaar om opnieuw op te starten", vertelt Jakobsen op Twitter. "Het genezingsproces lijkt ook goed te gaan. De afgelopen drie weken waren pijnlijk en ik had moeite met eten en drinken. Er zijn implantaten en schroeven geplaatst en de verwijdering / reconstructie van het littekenweefsel is voltooid. Nu duurt het nog eens 4 tot 5 maanden om alles te genezen en sterk te worden voordat ik mijn 'nieuwe' tanden krijg."

"Maandag worden de hechtingen verwijderd en hoop ik weer te kunnen trainen!", besluit Jakobsen, die tot slot iedereen wil bedanken die hem heeft bijgestaan in zijn herstelproces. Eerder deze week vertelde ploeggenoot Mark Cavendish dat hij onder de indruk was van het doorzettingsvermogen en de toewijding van Jakobsen. 'Cav' sprak de verwachting uit dat zijn ploeggenoot weer op het hoogste niveau zal terugkeren.

Nieuws
  • Twitter Fabio Jakobsen