Cavendish over Jakobsen: 'Veel vertrouwen dat Fabio terugkomt aan top, heeft heel hard gewerkt deze winter' 

De voormalig topsprinter met positieve woorden over ploeggenoot en huidig topsprinter Mark Cavendish. Hij heeft het ook over z'n terugkeer bij Deceuninck-QuickStep.
mark cavendish

Mark Cavendish is dit seizoen terug als liefhebber bij Deceuninck-QuickStep. Met een hoop privésponsoren maakte hij z'n rentree mogelijk bij de ploeg van Patrick Lefevere. Hij is er niet meer de topsprinter van weleer, want hij heeft een hoop andere namen voor zich in de hiërarchie.

Eén van die namen is in principe Fabio Jakobsen als hij op volle kracht terugkeert na z'n val in de Ronde van Polen. Cavendish hoopt het als geen ander en heeft er ook alle vertrouwen in, zegt hij tegen de NOS. "Als je ziet hoe hard hij heeft gewerkt deze winter ben ik er echt van overtuigd dat hij op het hoogste niveau terugkeert."

Buiten dat vertrouwen is Cavendish ook echt onder de indruk van de Nederlander. "Ik ben trots om zijn ploeggenoot te zijn. Als je zijn toewijding en zijn inzet ziet... Dat is echt schitterend!" Er lijkt overigens spraken van een bromance, want Cavendish liet zich al eerder lovend uit over Fabio Jakobsen, die volgens de Brit een speelfilm verdient.

Eigen rol

Cavendish liet zich ook nog uit over z'n eigen rol in de ploeg. "Ik wil vooral lol hebben. Plezier hebben in de koers is voor iedereen belangrijk, als je een lange loopbaan wil hebben. De stijl van koersen is misschien veranderd, maar de belangen zijn nog hetzelfde. Ik hou van fietsen en voor mij is er geen betere plek om dat te doen dan hier bij Deceuninck-QuickStep."

Dat doet hij vandaag in Le Samyn en wellicht zien we hem daar wel in een vlucht met Mathieu van der Poel, als die weer zo vroeg aangaat. "Misschien moet je wel een beetje 'outside the box' denken en spring ik dan in z'n wiel. Met z'n allen kunnen we een mooie show opvoeren en dan kijken we niet te veel naar anderen", besluit hij over de ploegtactiek.

  • Mark Cavendish
  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws