Ongekend: Wout van Aert gisteren voor eerst buiten top 10 op Italiaanse bodem

Bekijk het indrukwekkende rijtje van Italiaanse resultaten van Van Aert hieronder.
wout van aert

Hij was er zelf ook niet van op de hoogte, maar de Vlaamse krant Het Nieuwsblad diepte na de zesde etappe van de Tirreno Adriatico een indrukwekkende statistiek op over de - toch nog steeds vrij prille - loopbaan van alleskunner Wout van Aert: zijn 13e plaats in de rit van gisteren was de eerste keer na 18 starts (!) dat hij buiten de top 10 viel tijdens een koers in de laars.

De Belg was zelf niet op de hoogte van die statistiek en kon er wel mee lachen. "Dju... Had ik dat geweten van die statistiek, dan had ik toch moeten sprinten. Ach, het moest vroeg of laat eens gebeuren.”

Die prachtige resultaten van Van Aert in Italië zijn als volgt opgebouwd. Als je het zo onder elkaar ziet, is het nog veel indrukwekkender...

Veldrijden

Wout van Aert reed vier crossen in Italië: op het EK in Lucca 2011 (junioren) werd hij 4e, bij twee wereldbekers in Rome (2013, 2014/beloften) werd hij 4e en 2e en in 2017 won hij de wereldbeker in Fiuggi.

Wout van Aert op het podium in Rome, naast iemand die we ook wel kennen...

Milaan-Sanremo (en nog een andere koers die startte in Milaan..)

Wout van Aert verscheen twee keer aan de start in Milaan-Sanremo (vorig jaar en in 2019). Vorig jaar won hij en het jaar voordien werd hij 6e. Bij een andere koers die start in Milaan, namelijk Milaan-Turijn, werd hij vorig jaar 3e.

Wout van Aert juicht op de Via Roma in Sanremo

Strade Bianche

De Strade is één van de favoriete koersen van Van Aert. Dit jaar viel hij voor het eerst buiten het podium. Hij werd er van 2018 tot en met 2021 respectievelijk 3e, 3e, 1e en 4e.

Van Aert helemaal kapot na de Strade van 2018

WK 2020

Wat was-ie sterk op het WK vorig jaar, maar net geen regenboogtrui voor Van Aert op het circuit van Imola. Zowel bij de tijdrit als de wegrit werd hij tweede.

Wout van Aert tijdens het WK tijdrijden

Tirreno 2021

En in deze Tirreno eindigt dus het indrukwekkende rijtje top 10-plaatsen met de 13e plaats van gisteren. De dagen ervoor werd Van Aert 3e, 9e, 2e, 3e, en 1e.

Van Aert met een ploeggenoot na z'n etappezege deze Tirreno
  • Wout van Aert

Laatste nieuws