Wout van Aert zet zichzelf in underdogrol: 'Mathieu is de favoriet' 

Vorig seizoen won-ie de augustus-editie, maar nu ziet hij Van der Poel als topfavoriet -of is dat alleen maar wat hij de buitenwacht vertelt?
wout van aert

Wout van Aert reed een toptirreno als klassementsman - hij werd er tweede achter Tour-winnaar Tadej Pogacar - maar ziet zichzelf, in ieder geval voor de buitenwereld - niet als topfavoriet voor Milaan-Sanremo. De Belg neemt een underdogpositie aan en noemt Mathieu van der Poel als de te kloppen man.

"Op korte klimmetjes in de Tirreno en Strade Bianche had hij telkens de overhand, dus voor mij is hij de favoriet. Ik verwacht niet dat hij weer van ver gaat aanvallen. Mathieu heeft ook laten zien slim te kunnen koersen als het moet."

Nu acht hij zichzelf uiteraard niet helemaal kansloos. "In de Tirreno kon ik niet altijd de strijd aangaan met Mathieu omdat ik rekening moest houden met het klassement. Ik denk dat ik dichtbij topvorm zit. De ervaring leer dat ik na zo'n rittenkoers als de Tirreno vaak nog een klein extra stapje maak."

Bovendien nuanceert hij zelf het hele favorietenspel ook al een beetje. "Dat zijn tochook maar rolletjes vooraf. In de koers loopt het nog vaak anders. Ik heb in ieder geval de goede benen te pakken. Ik zou 'm graag nog een keer winnen, maar als ik móét kiezen win ik dit seizoen liever een andere klassieker. Als ik niet hoef te kiezen, win ik uiteraard graag", besluit Van Aert tegen de NOS met een knipoog.

  • Wout van Aert

Laatste nieuws