Lefevere niet blij met BORA-manager Ralph Denk: 'Ik pak hem nog terug'

Patrick Lefevere geeft een inkijkje in de wereld van de wielertransfers en hoe het er aan toegaat wanneer renners einde contract zijn. Hij heeft het vooral over de rol van Ralph Denk, manager van BORA-hansgrohe.

Lefevere niet blij met BORA-manager Ralph Denk: 'Ik pak hem nog terug'

In zijn column in Het Nieuwsblad vertelt Lefevere dat het grootste deel van zijn ploeg Deceuninck-Quick Step einde contract is en dat zijn renners daarom op de radar staan bij andere ploegen. "Zoals ik eerder aangaf, is quasi onze volledige ploeg einde contract en het jachtseizoen lijkt nu echt geopend", schrijft Lefevere. "Makelaars goochelen met aanbiedingen voor mijn renners, hele miljoenen tegelijk. De salarissen van Ineos zijn de norm, wij zijn de clochards. De zelfverklaarde koning van de jacht is Ralph Denk van Bora-Hansgrohe."

Lefevere vertelt dat Denk hem het voorstel deed om de ploeg Deceuninck-Quick Step over te nemen. De reden daarvoor ligt bij het feit dat Willi Bruckbauer, de baas van BORA, zijn zinnen heeft gezet op Remco Evenepoel. De Belg vertelt echter ook dat hij niet van zins is om zijn ploeg van de hand te doen en dat hij ook niet volledig eigenaar is van de ploeg. De Tsjech Zdenek Bakala is voor 70% eigenaar en heeft de doorslaggevende stem, aldus Lefevere, die ook doorwil met zijn ploeg.

Volgens Lefevere heeft Denk hem in februari nog eens benaderd, maar heeft de Duitser Evenepoel (en andere renners) ook individuele contractvoorstellen gedaan. "Misschien is dat in zijn wereld allemaal normaal. Maar wees gewaarschuwd: in mijn wereld komt boontje altijd om zijn loontje. Voor de slechte verstaander: ik pak Denk nog terug", waarschuwt Lefevere.