Michel Wuyts over Van Aert en Van der Poel: 'Kennen geen stress; VDP gaat spoken schieten na de koers'

De Belgische commentator blikte terug op Milaan-Sanremo en kwam daarbij te spreken over de kwaliteiten van De Grote Drie.

michel wuyts

Michel Wuyts mocht zaterdag geen commentaar geven bij Milaan-Sanremo (Sporza heeft de uitzendrechten niet), dus daarom had de podcast De Tribune van dezelfde omroep de Belg uitgenodigd om zijn licht te laten schijnen over Milaan-Sanremo en de koers.

Hij baalt er deels van dat hij geen tv-commentaar hoeft te doen bij La Primavera. "Vanaf de Capo Berta heb ik nu gespannen in mijn zetel gezeten, maar daarvoor is het een koers um sonnst."

In dat spannende deel zag Wuyts een sterke Wout van Aert. "Van Aert was volgens mij de beste man in koers. Hij counterde de aanval van Julian Alaphilippe op de Poggio moeiteloos. Daarna heeft hij misschien de fout gemaakt door niet direct door te trekken, dan komt hij misschien wel met een seconde of 5 het hoekje van de Poggio om en kan-ie solo aankomen."

Wuyts vraagt zich af waarom Jumbo-Visma Primoz Roglic niet opstelde in Italië. "Tony Martin kon er niet bij zijn vanwege blessureleed. Dat zou ook al een heel ander verhaal zijn geweest; die doet werk voor drie. En waarom Roglic niet meegenomen? Roglic zou heel betekenisvol kunnen zijn als je hem zegt: 'zet je vooraan waar Ganna zat aan de voet van de Poggio en zorg dat je de Poggio mee over gaat'. Dan spreken we over een ander verhaal. Want dalen, dat kan Roglic."

De Vlaming gaat ook dieper in op de kracht van Mathieu van der Poel en Wout van Aert in dit soort wedstrijden. Dat zijn uiteraard hun fysieke capaciteiten, maar er speelt volgens de commentator ook nog iets anders. "Ze kennen geen stress, dat is misschien wel hun grootste kernkwaliteit ten opzichte van de anderen." "

"Ik denk niet dat ze ze de betekenis van het woord ten volle kennen. Van der Poel gaat na zo'n overwinning in de Strade rustig op spoken schieten", doelt Wuyts op Fortnite, de favoriete game van Mathieu van der Poel - waarin je overigens niet op spoken moet schieten...

Beluister hier de hele podcast