David Dekker: 'Legde m'n pa er voor het eerst op m'n 16e op in de sprint, nu Mathieu nog'

David Dekker zit vol ambities, mooi om te lezen!

david dekker

In de UAE Tour kwam David Dekker met een big bang het World Tour-peloton binnen. In de eerste waaieretappe sprintte hij naar een tweede plaats achter Mathieu van der Poel en ook in de etappes erna kon hij nog enkele goede uitslagen overleggen. Conclusie: we hebben er naast Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Cees Bol een nieuwe rappe man bij op het hoogste niveau. Dekker stapt in de voetsporen van vader Erik.

"Ploegleider Frans Maassen zei in de UAE Tour al steeds: 'Jij ben net je pa!' Ik snap eigenlijk niet goed wat hij ermee bedoelde. We zijn verschillende renners. Hij kon beter tijdrijden en klimmen; ik kan beter sprinten. Toen ik 16 was legde ik hem er voor het eerst op in een sprint", zegt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

Dat lukte nog niet met Mathieu van der Poel, maar ook op dat vlak heeft Dekker ambitie. "Hem eens kloppen in de sprint staat wel hoog op de bucketlist ja." De twee kunnen goed overweg met elkaar. "Ik bewonder Mathieus wil om altijd en overal te winnen en net daarom wil ik hem graag verslaan, haha. In de UAE Tour zaten we samen in de aanval en onderweg werden er behoorlijk wat grapjes gemaakt."

Om zijn grootste ambitie te bereiken zal de 23-jarige renner van Jumbo-Visma waarschijnlijk ook moeten afrekenen met MVDP. "Mijn grootste droom is om ooit Parijs-Roubaix te winnen: het is de enige klassieker waarin mijn vader nooit dicht eindigde. Ik hoop dit jaar al op een selectie, maar dan om te knechten voor Wout, net als in de Ronde en de E3. In De Panne-Brugge mag ik vandaag mijn eigen kans gaan."