Roubaix Rollercoaster: nu toch weer hoop op doorgaan 'Koningin der Klassiekers'

Fingers crossed!

parijs-roubaix

Je kunt een ritje over de kasseien van Parijs-Roubaix sowieso al wel vergelijken met een ritje in de achtbaan, maar ook in de figuurlijke zin is deze editie van de Hel van het Noorden een ware rollercoaster. Wel, niet, en nu misschien toch weer wel...

Gisteren lekte via de Franse kranten uit (zie hieronder) dat het zeer waarschijnlijk is dat de koers wordt uitgesteld naar het najaar - er werden zelfs als data genoemd: eind oktober. Het ministerie van Sport en Volksgezondheid vond een koers waarin een strenge lockdown geldt geen goed idee, vooral omdat er niet gegarandeerd kon worden dat er geen publiek langs de kant staat.

Maar gelukkig niets zo veranderlijk als het wielrennen. De ASO, de organisator van de koers, onderzoekt momenteel hoe het kan waarborgen dat er zo weinig mogelijk of het liefst geen publiek langs de kant staat in de kasseienklassieker op de geplande datum 11 april.

En de politiek mengt zich er inmiddels ook in. De lokale politica Valérie Six uit de Noord-Franse regio schreef een mooie brief naar het ministerie van Sport met het verzoek de koers toch vooral door te laten gaan. Ze wijst erop dat het van groot belang is dat de 'Koningin van de Klassiekers', zoals zij haar noemt, doorgang kan vinden (zie hieronder, als je Frans goed genoeg is..).

Zoals het nu lijkt wordt een beslissing over het al dan niet doorgaan van Parijs-Roubaix pas op z'n vroegst volgende week bekendgemaakt.