Steven de Jongh: 'Zou uitstel Parijs-Roubaix wel begrijpen'

De ploegleider van Trek-Segafredo wijst ons op iets waar we zelf misschien nog niet aan hadden gedacht.

steven de jongh

Gisteren kwam in de wielertalkshow Extra Time Koers van Sporza de situatie rond het al dan niet doorgaan van Parijs-Roubaix uiteraard ter sprake. Één van de gasten, Trek-Segafredo-ploegleider Steven de Jongh wierp een relativerende blik op de zaak en zou uitstel wel begrijpen, vanwege een reden waar niet iedereen meteen aan zou denken.

"Ik hoorde gisteren dat de ziekenhuizen in de streek van Roubaix vol liggen en dat ze eigenlijk geen plaats hebben om een renner die zwaar valt op te vangen. In dat geval lijkt het me niet dat een koers kan doorgaan. Dan zou het een verstandige beslissing zijn, maar het zou natuurlijk heel jammer zijn. Ook voor alle mensen die thuis de koers op tv willen zien."

De Jongh heeft in z'n privéleven met de gezondheidszorg te maken omdat z'n vrouw Renee Meijer in de zorg werkzaam is. Ze is ambulancier bij een ziekenhuis in de provincie Antwerpen.

De andere direct betrokken gasten aan tafel bij Extra Time Koers, Jasper Stuyven en Tim Merlier, zouden ook begrip op kunnen brengen voor uitstel van Parijs-Roubaix. Al zou het voor de een wel een bitterder pil zijn dan voor de ander.

"Bij mij is het eigenlijk het hoofddoel van het voorjaar, dus ik baal wel redelijk, al is het nog niet officieel", zei Merlier. Stuyven berust al wat meer: "Parijs-Roubaix is al een keer uitgesteld geweest. Het zou heel jammer zijn, maar ik denk dat we allemaal al een beetje in de gewoonte zitten dat er af en toe een koers wordt uitgesteld of volledig afgelast."

Overigens staat de deur zeker nog op een kier voor Parijs-Roubaix op 11 april