Michel Wuyts: 'We gaan komende zondag de beste Wout van Aert ooit zien'

Na afloop van Gent-Wevelgem beantwoordde Michel Wuyts vragen in een Facebook-sessie. Hij deed enkele pittige uitspraken...
michel wuyts

Na een fraaie editie van Gent-Wevelgem, die Michel Wuyts van commentaar mocht voorzien, was de Belg lyrisch over zijn landgenoot Wout van Aert. De commentator steekt niet onder stoelen of banken dat de kopman van Jumbo-Visma voor hem de grote favoriet is komende zondag in de Ronde van Vlaanderen.

Op de vraag of deze Wout van Aert sterker is dan die van vorig jaar in de Ronde is Wuyts duidelijk: "Mijn vermoeden is dat de Wout van volgende zondag de beste zal zijn die we tot dusver gezien hebben. Er zat een hiaat in de E3 omdat hij daar heel losbandig gekoerst heeft, zoals ook Mathieu van der Poel dat kan. Daar heeft hij van geleerd."

Wuyts ziet aan Van Aert dat hij in de Ronde op en top zal zijn. "Als ik naar zijn opbouw en zijn verbetenheid kijk, dan denk ik dat hij gaat uithalen. Dat kleine foutje van de vorige editie gaat hij niet meer maken (in de sprint, red.). Hij gaat verstandiger koersen en alles wat hij opgebouwd heeft tonen in de laatste 40 km."

Hij blikte naar aanleiding van een vraag ook vooruit op de tactiek van zowel Van Aert als Van der Poel in de Ronde van Vlaanderen. "Die hebben een extra helper nodig in de finale om bijstand te leveren. Iemand van Deceuninck-Quick Step zal niet losbandig meerijden. Vorig jaar was er nog wat twijfel of Wout en Mathieu wel zo goed zouden zijn als men zei. Nu is dat anders."

Van Hooydonck was sterk in Gent-Wevelgem. Kan hij die man zijn voor Van Aert. "Dat kan, maar dat hoeft niet. De mannen die de Ronde van Vlaanderen rijden, doen sowieso Dwars door Vlaanderen niet op woensdag. Ze zullen dus fris zijn. Jumbo-Visma en Alpecin-Fenix moeten de koers ondergaan en mannetjes sparen voor de finale."

En tot slot, van wie verwacht Wuyts veel in de Ronde van Vlaanderen als je de Grote Drie niet meetelt? "Naar wat ik gezien heb, is Zdenek Stybar klaar voor de Ronde. Die reed in de E3 fluitend rond, en die koers wordt toch beschouwd als de beste proef voor je eindexamen. Voor een aanval van de lange adem droom ik van Yves Lampaert", besluit de Belg.

  • Wout van Aert

Laatste nieuws