UCI wil straf voor Bouhanni, Fransman biedt excuses aan: 'Geen opzet'

De Fransman hangt een straf boven het hoofd na het incident met Jake Stewart van gisteren. Hij bood al excuses aan.
nacer bouhanni

De UCI wil Nacer Bouhanni niet zonder straf weg laten komen na z'n duw in de sprint van de Franse wedstrijd Cholet Pays-Loire. De Fransman van Arkea-Samsic duwde daar Jake Stewart de hekken in (beelden zie link onder dit artikel).

De wielerbond liet een persbericht uitgaan waarin staat het actie aankondigt. "De UCI vraagt de disciplinaire commissie om een straf op te leggen die past bij de ernst van deze actie." Dylan Groenewegen werd na zij fout in de Ronde van Polen 6 maanden geschorst door deze commissie.

Ondertussen heeft de hoofdpersoon in de kwestie z'n excuses aan geboden, maar Bouhanni stelt ook dat hij Stewart niet met opzet geduwd heeft, laat hij via zijn ploeg weten. "Ik wil tegen Jake Stewart zeggen dat het mij spijt. Het is mijn fout om van lijn te veranderen, maar Ik zag Stewart op dat moment niet. Mijn actie was zeker niet opzettelijk."

Bouhanni legt uit hoe de sprint in zijn ogen verder verliep." Toen we met elkaar in contact kwamen, merkte ik dat ik uit balans raakte. Ik heb daar zo goed als mogelijk geprobeerd om niet te vallen. Ik wilde graag de slipstream van Viviani volgen, omdat de wind van de rechterkant kwam."

Laatste nieuws