Alpecin-Fenix waarschuwt concurrentie: 'Mathieu zal z'n benen niet stil kunnen houden'

Mathieu van der Poel kan morgen zichzelf opvolgen als winnaar in Dwars Door Vlaanderen. Bij z'n ploeg Alpecin-Fenix denken ze dat 'VDP' er wel weer ouderwets in gaat vliegen. De Nederlands kampioen weet zich alvast omringd door een sterke ploeg.
Alpecin-Fenix waarschuwt concurrentie: 'Mathieu zal z'n benen niet stil kunnen houden'

Met Tim Merlier en Jasper Philipsen heeft Alpecin-Fenix twee snelle mannen op de startlijst staan, maar de Belgische ploeg trekt in eerste instantie toch een andere kaart: "Mathieu van der Poel is zoals steeds onze kopman als hij start. Maar we wachten ook het koersverloop wat af om eventueel te gaan schuiven met pionnen", tekent Het Nieuwsblad op bij monde van ploegleider Bart Leysen.

De Belg kijkt uit naar de wedstrijd, waarin zijn verwacht dat zijn ploeg sterk voor de dag gaat komen. "Wij hebben voor woensdag een sterke ploeg aan de start. Komt het tot een groepssprint dan kunnen we andere kaarten uitspelen. Jasper Philipsen is mee en ook Tilm Merlier. Dat zijn onze twee rappe mannen."

Maar uiteindelijk draait het toch om Mathieu van der Poel. "We zien wel waar hij wil aanvallen en zijn benen niet kan stilhouden. De omgeving van de Kortekeer, Taaienberg en Stationsberg zal weer cruciaal zijn", voorspelt hij. "Het scenario van de wedstrijd wordt toch niet door ons alleen geschreven."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws