Video | Verrassing: Asgreen klopt Van der Poel in sprint Ronde van Vlaanderen

Hieronder zie en lees je de mooiste momenten terug van de koers, plus de top 10. Helaas was het net niet voor VDP, maar wel weer een mooie koers!

asgreen van der poel

De koers barstte in deze Ronde van Vlaanderen los bij de tweede passage van de Oude Kwaremont- daarvoor waren er vooral veel valpartijen. Yves Lampaert schudde daar aan de boom. Het sein voor Mathieu van der Poel om ook te laten zien dat er met zijn benen niet veel mis was.

Hij zette de aanval door en kreeg Asgreen mee. Vanuit de achtergrond reageerde Van Aert, die een groter groepje meebracht. Met nog iets meer dan 54 kilometer te gaan - en precies 200 afgelegd - was het koers!

Op de Paterberg bleken Van der Poel en Asgreen andermaal de sterksten, maar wegrijden deden ze niet. Dat gebeurde wel in het stuk voor de Koppenberg, waar Pidcock, Laporte, Haller, Sénéchal, Wellens én Alaphilippe ervan onder muisten. Van der Poel en Van Aert waren op achtervolgen aangewezen - en Van Aert moest dat doen zonder ploeggenoten; VDP kon nog rekenen op Vermeersch.

Na slagveld Koppenberg was het Alaphilippe die zich bij de sterke overgebleven vroege vluchter Stefan Bissegger had gevoegd. Daarachter sloot een klein groepje onder aanvoering van VDP met ook Van Aert erbij aan.

Op de Taaienberg liet Van der Poel andermaal zien dat hij de sterkste man in koers leek. Ditmaal kreeg hij Van Aert, Alaphilippe, Asgreen, Dylan Teuns en Haller mee. De tandem VDP-VA met twee koppeltjes (QuickStep en Bahrein).

De move van VDP op de Taaienberg

Het werd voor de laatste keer Oude Kwaremont (op de Hotond) een leidend trio toen na een demarrage van Asgreen Van Aert en Van der Poel aansloten. De Deen reed even mee met de tandem VDP-VA, maar kreeg daarna tegen z'n eigen zin in stalorders - apart omdat erachter Alaphilippe ook niet meereed.

Aan het slot van de Oude Kwaremont ontbond Mathieu van der Poel zijn duivels pas echt. Van Aert moest de rol lossen, Asgreen kon op z'n tandvlees aansluiten. De twee reden samen de Paterberg over. Na vorig jaar Van Aert moest Van der Poel dus zes maanden later afrekenen met Asgreen, op papier een veel mindere sprinter dan VDP.

Maar koers is niet op papier, zeker niet na 250 kilometer. En dus remonteerde de Deen Van der Poel in de sprint, die met het zuur in de poten zijn benen in de laatste meters hoofdschuddend stilhield.

VDP rijdt Van Aert los op de Oude Kwaremont

De sprint

De top 10 van De Ronde

Nieuws
  • Cor Vos