Wout van Aert: 'Voelde al dat ik geen overschot had, Paterberg was echt strompelen'

Van Aert zoals we 'm kennen: open en eerlijk.
wout van aert

Wout van Aert wond er na zijn zesde plek in de Ronde van Vlaanderen geen doekjes om. Hij kon Van der Poel en Asgreen niet volgen op het beslissende moment en zocht daar geen excuses voor direct na de meet tegenover de camera's van Sporza.

"Ik was gewoon niet goed genoeg. Vanaf de tweede keer op de Oude Kwaremont voelde ik al dat ik geen overschat had. Ik ben blijven vechten, maar het was gewoon echt op. Er zat niet meer in dan dit. Dus ik ben wel teleurgesteld, maar aan de andere kant: ik heb niet ergens steken laten vallen, dus ik kan mezelf daarin niks verwijten. Ik had al snel door dat Van der Poel en Asgreen de sterksten in koers waren."

De Belg was zijn gevoel voor humor nog niet verloren. Op de vraag wat hij dacht toen hij achter Van der Poel en Asgreen reed, was zijn antwoord duidelijk. "Dat ik maar zo snel mogelijk binnen moest zijn, want dan was ik er vanaf, haha. De Paterberg op de laatste keer was echt strompelen."

In tegenstelling tot Van der Poel trekt Van Aert het voorjaar nog even door. "Het is nu uitrusten naar de Brabanste Pijl en Amstel. Maar dit was wel het hoogtepunt van het voorjaar, dus eerst is het dit even laten bezinken", besloot Van Aert.

  • Wout van Aert

Laatste nieuws