Jan Bakelants keihard voor UCI: 'Ga niet betalen voor vlucht in businessclasss van voorzitter Lappartient'

Jan Bakelants is niet op z'n mondje gevallen en dat blijkt ook wel weer uit wat hij over de UCI heeft te melden...
jan bakelants

In Extra Time Koers van Sporza was gisteren wielergrootheid Eddy Merckx te gast, maar de meest gepeperde uitspraken in de wielertalkshow kwamen van Jan Bakelants, coureur van Intermarché-Wanty-Gobért. Net als José de Cauwer eerder deze week (zie onder dit artikel) nam hij de UCI flink de maat.

Uiteraard was daarbij bidongate de aanleiding. Bakelants was het uiteraard niet eens met de straf die Michael Schär kreeg (uit koers) nadat hij in De Ronde een bidon aan een kind langs de weg gaf. "Het zijn kwesties van gezond verstand. Elke normaal denkende voorzitter zegt: wacht even, wat we hier beslissen klopt niet."

Er gaan stemmen op om de boetes dan maar te verhogen (in plaats van het uit koers nemen). Daar Bakelants best over praten, maar dan heeft hij nog wel een puntje. "Wat doe je dan met dat geld? Onder het mom van ecologie wordt de kassa van de UCI gespijsd."

Daar is Bakelants op z'n zachtst gezegd geen voorstander van. "Ik vind: stop dat geld van de boetes in een groen fonds voor herbossing of sociaal verantwoorde projecten. Dan wil ik gerust een zware boete betalen na het weggooien van een bidon. Maar niet voor de vlucht in businessclass van UCI-voorzitter David Lappartient."

Laatste nieuws