Wout van Aert eert overleden oud-ploeggenoot met monsterrit

Een mooi gebaar van de Belg.
wout van aert

8 april 2018 reed Wout van Aert zijn eerste Parijs-Roubaix. De Belg werd in die editie direct dertiende, maar dat deed er die dag niet. Het was de dag dat ploeg- en leeftijdsgenoot Michael Goolaerts in de Hel van het Noorden overleed. De toen 23-jarige renner van Verandas Willems-Crelan bezweek aan een hartaanval die hij in koers kreeg.

Sinds die tijd laten vrienden en oud-ploeggenoten onder de hashtag #all4goolie geregeld weten dat ze hun Michael niet vergeten zijn. De hashtag viel gisteren op Strava ook te lezen bij de monsterrit die Wout van Aert precies drie jaar naa het overlijden van Goolaerts reed.

Van Aert had het na de Ronde van Vlaanderen even wat rustiger aan gedaan en was met vrouw Sarah en baby Georges naar de Ardennen getrokken voor een paar dagen. Gisteren fieste hij vanuit de Ardennen weer naar huis. Goed voor iets meer dan 200 kilometer met bijna 2000 hoogtemeters. De Belg zat meer dan 6 uur op de fiets, waarbij de gedachten waarschijnlijk regelmatig zullen zijn afgedwaald naar zijn overleden ploeggenoot.

Woendag hervat Van Aert zijn wedstrijdprogramma weer met de Brabantse Pijl. De zondag erop zien we hem in de Amstel Gold Race. Als-ie een van beide wedstrijden wint een mooie reden om die zege aan Goolaerts op te dragen.

De rit op Strava

Van Aert onderweg

  • Wout van Aert

Laatste nieuws