Lefevere over Cavendish: 'Dit is helemaal mijn verdienste'

De Belgische manager van Deceuninck-QuickStep pakt de credits voor de zege van Mark Cavendish in Turkije.
patrick lefevere

Mark Cavendish kwam gisteren in de tweede etappe van de Ronde van Turkije als een duveltje uit een doosje naast en langs Jasper Philipsen. Na 1159 dagen kon hij de handen weer eens in de lucht steken na een wielerkoers. Het leverde hem felicitaties vanuit bijna het gehele peloton op. En we zagen het mooie beeld van een omhelzing tussen ploeggenoot Fabio Jakobsen en de Brit.

We hebben het allemaal te danken aan Patrick Lefevere, zegt Patrick Lefevere zelf. Een beetje flauw van ons om het zo op te schrijven, want de manager van Deceninick-QuickStep die het vaak zwaar te verduren heeft in de media (maar zelf ook veel uitdeelt) komen wel degelijk credits toe.

Zelf zegt hij er het volgende over in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws: "Ik heb het van bij het begin gezegd: ik had met Cavendish niets te verliezen. Als hij mislukte, was het zijn schuld. Lukte het, dan is het mijn verdienste. Ik dacht: we zien het wel. Het is dus gelukt. En ik meen dat hè, dat het mijn verdienste is. Wie anders heeft hem een kans gegeven?"

Buiten die vaststelling was Lefevere vooral blij voor Cav. "Het doet me heel veel plezier. Ik werd er haast emotioneel van. Het verrast me toch ook weer niet echt. Als ik had gedacht dat het gedaan was met hem, dan had ik hem niet teruggenomen."

Laatste nieuws