Robert Gesink en z'n spontane goededoelenactie via Strava

Mooi verhaal! Lees en doneer - als je wat kunt missen natuurlijk.
robert gesink

Eerder dit jaar vonden we Robert Gesink al de fijnste vent van het peloton en z'n positie in dat lijstje werd maar weer eens bevestigd toen we een blikje op z'n Strava wierpen.

In de reacties op een trainingsritje van deze week (nou ja, rit eigenlijk: Gesink zat in Andorra meer dan 5 uur op de fiets voor bijna 4000 hoogtemeters, zie onder de tekst) vroeg Björn Mom alvast om het wedstrijdshirt van Gesink na de Amstel Gold Race van zondag.

Dat deed Björn niet zomaar: de Limburger lijdt al 6 jaar aan bloedkanker en wil het shirt veilen voor z'n goede doel, waarmee hij onderzoek naar de killerkankercel financieel ondersteunt. Gesink reageerde onmiddellijk positief op het verzoek en vervolgens ging het als een lopend vuurtje.

Veel mensen die reageerden doneerden ook op de actiepagina van Björn. Inmiddels heeft hij (op moment van schrijven) al 5.754 euro opgehaald. Maar daar kan natuurlijk altijd meer bij! Dus bij dezen roepen wij ook op om te doneren (als je wat kunt missen natuurlijk).

Onder de screenshots van Strava staat een link naar de website van Björn, waar je in een handomdraai iets kunt doneren - dat weten we omdat we zelf ook even wat doneerden.

De rit van Gesink waar al dit moois uit voortkwam

Het verhaal van Björn met reactie van Robert

Het balletje ging rollen, donaties van anderen stroomden binnen

Maar er kan meer bij... Doneren kan via deze website!

  • Robert Gesink

Laatste nieuws