Adrie van der Poel: 'Mathieu heeft 0,0 ambitie om ronderenner te worden'

Mathieu van der Poel zal zich voorlopig niet omscholen tot ronderenner. Dat is de vaste overtuiging van zijn vader Adri. Dat zei Van der Poel senior in Zesdaagse TV.
Van der Poel

"Op dit moment heeft Mathieu 0,0 ambitie om ronderenner te worden. Nederland heeft twee Tourwinnaars gehad en ik zou niet weten waarom hij de derde zou zijn. Om de Tour te winnen moet je uitzonderlijk zijn op alle gebieden en er jaren naartoe werken. Ik zeg niet dat hij het niet kan maar op dit moment is het absoluut zijn ambitie niet. Hij gaat er dit jaar al een keertje van proeven en hij hoopt een ritzege mee te pakken of even in de gele trui te rijden. Pas als hij verzadigd is van al zijn andere ambities, dan zou het klassement misschien een keertje in beeld komen."

Michael Boogerd, die ook in de studio van Zesdaagse TV aanwezig was, valt Adrie bij. "Mathieu moet helemaal niet bezig zijn met een klassement rijden in een grote ronde. Hij fietst met plezier en doet de dingen die hij graag wil doen. Een ronderenner word je niet zomaar. Om een grote ronde te winnen moet je bepaalde fysieke kwaliteiten hebben en ik denk niet dat dat aan de orde is. Aan de andere kant: we zien zoveel mooie, aparte dingen tegenwoordig in het wielrennen. Dus ik zeg nooit nooit."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws