Team INEOS organiseert verkiezing 'Koning der klimmen' (en je kunt zelf stemmen)

Bij INEOS weten ze natuurlijk alles van cols beklimmen, maar toch laten ze het publiek bepalen wat de Koning der klimmen is...

stelvio
  • Afbeelding van INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers

Bij social media-team van INEOS Grenadiers hadden ze zin in een verzetje (verzetten horen immers bij fietsen..) en dus dachten ze: waar zijn onze renners nu heel erg goed in? Ze kwamen uit bij klimmen.

En op die manier bij een Twitter-verkiezing om de King of Climbs te bepalen. Wat is nu de zwaarste/meest helse/meest iconische/meest heroïsche klim in het wielrennen. Ze nomineerden er zelfs 16, zetten een schema in elkaar à la WK/EK voetbal en stemmen maar via Twitter-polletjes.

De eerste ronde is net achter de rug. Daarin won Alpe d'Huez in een kraker van jewelste van de Mortirolo (onterecht wat ons betreft, maar het volk heeft gesproken..) en behaalde de Stelvio een monsteroverwinning op de Sa Calobra, een klim op Mallorca waar veel profs trainen.

Het spannendst in de achtste finales was de 'wedstrijd' tussen de Mont Ventoux en de Angliru. Het geitenpad in Galicië kreeg uiteindelijk 50,2% van de stemmen tegenover 49,8% voor de Mont Ventoux. Naast de Alpe d'Huez, de Stelvio en de Angliru zijn ook de Muur van Geraardsbergen, Lagos de Covadonga, de Tourmalet, de Zoncolan en de Muur van Huy.

Wij missen zelf een beetje de Col du Vam in deze verkiezing ;) maar verder is het leuk gedaan! Nu is het stemmen geblazen in de kwartfinales met de krakers Tourmalet-Zoncolan, Muur van Huy-Stelvio, Ventoux*-Muur van Geraardsbergen en Alpe d'Huez-Lagos de Covadonga.

Alleen bij die laatste is de thuisklim de torenhoge favoriet; bij die anderen kan het alle kanten op...

*Op de een of andere manier heeft INEOS de Ventoux in de kwartfinales gezet. Fraude! We hebben al een persconferentie in een tuincentrum opgezet, hier is het laatste woord nog niet over gezegd!

Het wedstrijdschema

De kraker tussen de Ventoux en de Angliru

En misschien kunnen we INEOS met deze verkenning van de VAM ervan overtuigen dat die er ook tussen hoort...

En stemmen op de kwartfinales kan in dit Twitterdraadje