Bookmakers verrassen met opmerkelijke odds voor Giro d'Italia

Niet zozeer de topfavorieten, maar er missen toch ook wel wat namen...
jai hindley

Wedkantoor Unibet heeft de winstuitkeringen bekendgemaakt voor het winnen van de Giro, die op mei begint. Daaruit valt te concluderen dat voor de bookies Egan Bernal de grote favoriet voor de eindzege, met Remco Evenepoel - zonder een koers in de benen - op nummer 2.

Voor Bernal krijg je voor iedere ingezette euro er drie terug, bij Evenepoel is dat 4,50 euro per euro inzet. Daaronder prijken namen als Simon Yates en Mikel Landa in de top 10 (zie voor het overzicht hieronder).

Nog niets geks aan de hand, zou je zeggen. Maar de Finse wielertwitteraar @ammattipyoraily viel wat op bij het bekijken van de odds. Van de nummer twee van het klassement van de vorige editie geen spoor namelijk bij de eerste tien. Jai Hindley moet het doen met een quotering van 1 op 34. Hetzelfde geldt voor Joao Almeida, toch ook een smaakmaker in de vorige editie.

Wellicht schatten de bookies het deelnemersveld van vorig seizoen niet al te hoog in - terwijl uit de de data bleek dat er toch echt heel hard omhoog werd gereden.

Voor Almeida geldt dat de bookies wellicht (terecht) denken dat hij in dienst van Evenepoel zal rijden; Hindley z'n voorseizoen verloopt door ziekte moeizaam. Maar toch zijn dit wel erg lage quoteringen. Toch een gokje wagen op één van de twee?

Het overzicht met de odds voor de eindzege*

De tweet

* Het overzicht is van voor de polsbreuk van Nibali..

Goed voorbereid een gokje wagen? Alles over de Giro vind je in onze Giro-special. Bestel 'm hier!

  • João Almeida
  • Jai Hindley

Laatste nieuws