3 op een rij! Mark Cavendish wint weer in Ronde van Turkije

Mark Cavendish heeft de smaak flink te pakken. De Brit van Deceuninck-Quick Step, die tot voor kort 1159 dagen op een zege moest wachten, wint voor de derde dag op rij in de Ronde van Turkije. Jasper Philipsen was wederom tweede. Stanislaw Aniolkowski maakt het podium vol. Overigens werd de sprint ontsierd door een zware val.
3 op een rij! Mark Cavendish wint weer in Ronde van Turkije

Het peloton vertrok vandaag vanuit de badplaats Alanya, waar gisteren de finish lag. Ondanks dat een massasprint op voorhand zo goed als onafwendbaar leek, kozen drie renners met daarbij onze landgenoot Ivar Slik (ABLOC) de aanval. Slik pakte onderweg een premie mee en vond het toen wel welletjes, hij hield de benen stil en liet zich oprapen door het peloton.

De overige renners, die het gezelschap hadden gekregen van Nur Aiman Rosli, werkten goed samen en hun voorsprong liep uit tot bijna vier minuten. Uiteindelijk zorgen Deceuninck-Quick Step en Alpecin-Fenix ervoor dat de vluchters keurig op tijd werden ingerekend, zodat er gesprint kon worden in de straten van Kemer. Alpecin-Fenix trok de sprint aan voor Jasper-Philipsen, maar de Belg werd voor de derde dag op rij geremonteerd door klassementsleider Cavendish, die logischerwijs de leiding behoudt. Philipsen staat tweede en Arvid de Kleijn derde.

In de laatste 200 meter ging het op ongeveer de vierde rij flink mis. Enkele renners kwamen ten val en schoten de hekken in.

  • Mark Cavendish

Laatste nieuws