Ruth Winder sprint nipt sneller dan Vollering wint Brabantse Pijl

Als je de foto zo ziet zou je denken dat Demi Vollering de snelste was in de Brabantse Pijl. Dat dachten zij en Ruth Winder in eerste instantie ook. Een fotofinish wees echter uit dat de Amerikaanse had gewonnen, maar met het blote oog was het niet te zien.

Ruth Winder sprint nipt sneller dan Vollering wint Brabantse Pijl

In de finale ontstond een kopgroep van zes rensters, met naast Vollering en Winder ook nog Elisa Balsamo, Leah Thomas, Joscelin Lowden en Juliette Labous. Omdat de grote blokken Movistar, SD Worx, Trek-Segafredo en Team DSM allemaal een renster meehadden, hielden Annemiek van Vleuten en co. in de achtergrond de benen stil. Sterker nog, de Europees kampioene verrichte keurig afstopwerk. In de kopgroep probeerde Lowden nog op de verrassing te spelen, maar uiteindelijk werd het een lange sprint.

Even leek het alsof Vollering de snelste was en dat dacht ze zelf ook, want ze kwam juichend over de finish. "Het was zo nipt", zei ze na afloop tegen haar teamgenotes, maar een fotofinish toonde aan dat Ruth Winden van Trek-Segafredo 0,0004 seconde sneller was. De uitslag hield de gemoederen na afloop aardig bezig, want op de beelden was toch duidelijk te zien dat Vollering haar wiel als eerst over de streep gooide? De verwarring zat hem in het feit dat de televisiecamera niet 100% recht was uitgelijnd met de finishlijn en dan krijg je een vertekend beeld.

De uitslag

Nieuws
  • Screenshot