Weer een verrassende sprint! Pidcock vloert Van Aert in Brabantse Pijl: 'Verraste mezelf'

Andermaal een mooie koers met weer een verrassend sprintje.
pidcock van aert

De gedachten gingen na een koers waarin veel gebeurde (onder andere met een sterke Ide Schelling) in de slotmeters uit naar de Ronde van Vlaanderen. Ook in de Brabantse Pijl won de op papier sterkere sprinter namelijk niet.

Tom Pidcock was met Wout van Aert en Matteo Trentin de sterkste in koers, maar een sprint winnen van iemand die ook massasprints in de Tour wint is even wat anders. Tegen alle verwachtingen in flikte Pidcock het wel en verschalkte hij de Belg van Jumbo-Visma.

Dat was voor hemzelf na afloop ook een beetje onverwacht. "Ik verraste mezelf in de sprint, al is zo'n sprintje na een zware koers wel heel wat anders. Van Aert ging aan, ik raakte een beetje ingesloten, maar kon er toch nog overheen komen.", vertelde hij.

Onderweg kwam hij een sterke Van Aert tegen. "Ik moest in zijn wiel dezelfde wattages trappen als wanneer ik kop kop van het groepje reed. Toch was ik ook goed en ik wist ook wel dat ik dat zou zijn, want ik had eindelijk een week lekker getraind, zonder onderbrekingen."

De sprint

de Top 10

Laatste nieuws