Wout van Aert: 'Zondagavond drink ik een pintje' 

De laatste loodjes van het voorjaar voor Van Aert. Hoe kijkt er daarnaar?

wout van aert

Voor Wout van Aert zit het voorjaar er na de Amstel Gold Race van zondag op. Het werd na het (voorlopig) wegvallen van Parijs-Roubaix een iets langer voorjaar dan gepland, maar Van Aert heeft er geen enkele moeite mee zich nog één keer op te laden voor de wedstrijd door Zuid-Limburg.

"Ik ben gemotiveerd om mijn voorjaar op een mooie manier af te sluiten, ik ben blij om hier te zijn. Die laatste koers is toch altijd wat raar. Je denkt dan toch al eens aan volgende week, wanneer je een beetje vakantie hebt. Ik voel me nog goed, want ik heb niet zo veel koersen gereden. Ergens is het dan ook wel een beetje jammer om te gaan rusten. Ik ga eruit halen wat er nog in zit", zegt hij tegen Sporza.

Na zondag kan Van Aert even tot zichzelf komen. "Zondagavond ga ik zeker een pintje drinken. Dan gaat de fiets een weekje aan de kant en kan ik wat tijd maken voor mijn gezin."

Maar van lange duur is het niet; hij zal het daarna weer zonder vrouw Sarah en baby Georges moeten stellen. "Daarna begin ik weer op te bouwen richting Tour, met binnen een drietal weken een eerste hoogtestage."

Roglic

Primoz Roglic rijdt de Gold Race ook namens Jumbo-Visma. Dat is sinds het WK in Imola in België toch een beetje een heet hangijzer, maar Van Aert zelf deed nooit mee aan de stemmingmakerij en doet dat ook nu niet.

"In de klassiekers is trouwens al vaak bewezen dat je team er sterker van wordt om meerdere kopmannen te hebben. Ik ben blij om samen met Primoz aan de start te kunnen staan en zo het gewicht te kunnen verdelen. Primoz en ik vullen elkaar goed aan. Hij zal het meer moeten hebben van een aanval. Wordt er gesprint, dan zullen we eerder mijn kaart trekken. We zijn allebei kopman en we begrijpen elkaar goed. Op dat vlak verwacht ik zeker geen problemen."

Het parkoers zondag bevalt Van Aert in ieder geval wel. Ik ken de omloop goed. Twee jaar geleden was dat de finale, al kan ik moeilijk inschatten wat het zal geven om alleen maar dat rondje te rijden. Dat zal zeker heel zwaar zijn, zeker als de koers vroeg openbreekt. Ik vind het in elk geval een heel mooie wedstrijd. Ook voor onze ploeg is de Amstel Gold Race een groot doel. Ik zou liefst een erelijst hebben met zoveel mogelijke verschillende koersen op en dan misstaat deze wedstrijd zeker niet."