Eerlijke Roglic na L-B-L: 'Kon de rest simpelweg niet volgen'

Primoz Roglic is misschien soms wat kort van stof, maar hij is wel altijd eerlijk. Hieronder z'n rechttoe-rechtaan-reactie na z'n 13e plaats in L-B-L.
pirmoz roglic

Hij verdedigde er z'n titel en had na een sterk optreden op de Muur van Huy goede papieren voor z'n tweede opeenvolgende zege in La Doyenne. Maar het kwam er niet helemaal uit. Op de Redoute, zon 35 kilometer voor de streep was hij nog op afspraak, maar op het moment suprême op Roche-aux-Faucons was hij er niet bij. In de achtergrond werd hij uiteindelijk 13e.

Roglic draaide er na afloop in het flashinterview en op de site van Jumbo-Visma niet omheen. "Ik kon simpelweg niet volgen, ik had de benen niet meer. De openingsfase was door de kopwind vrij traag, maar op het einde ontplofte het volledig. Dat voelde ik ook wel."

Toch kijkt Roglic tevreden terug op het voorjaar. Met name in de Ronde van het Baskenland gaf hij een sterke indruk, die vertrouwen geeft voor de Tour. "Ik ben er zeker blij mee. Ik was er altijd en ging er altijd vol voor. Nu ga ik de komende weken eerst wat rust nemen en dan op naar de hoogtestages."

Roglic rijdt in principe tot aan de Tour geen wedstrijden meer. Over die aanpak lees je hier meer.

  • Primož Roglič

Laatste nieuws