Geraint Thomas legt uit wat er gebeurde bij z'n rare valpartij in Romandië

Letterlijk met de eindstreep in zicht vallen. Het overkwam Geraint Thomas. Hij legt uit...

geraint thomas ronde van romandie
  • Geraint Thomas Geraint Thomas

Het was een apart gezicht gisteren: in de slotmeters van de verregende koninginnenrit van de Ronde van Romandië ging Geraint Thomas tijdens de sprint voor de etappezege met Michael Woods pardoes onderuit. Woods won, Thomas krabbelde weer overeind en kwam uiteindelijk op 21 seconden als derde over de streep (Ben O'Connor passeerde nog).

Geen leiderstrui voor Thomas, die hij wel gepakt had als hij op z'n fiets was blijven zitten. Na afloop kwam hij met een verklaring voor z'n val die alles met de slechte omstandigheden te maken had (hij stuurde er later ook nog een tweet over, zie onder de beelden van de val).

"Ik had helemaal geen gevoel meer in m'n handen. En dan kun je beter niet in volle sprint proberen te schakelen, zoals ik wel deed. Ik verloor de controle over m'n stuur en daar lag ik."

Thomas hield niks over aan z'n lullige valpartij. "Fysiek ben ik oké. Ik ben vooral gefrustreerd om na zo'n zware dag op zo'n manier tijd te verliezen. Ik heb een warme douche nodig, en dan gaan de gedachten naar morgen. Ik ga proberen om die tijd in te halen. Elf seconden, dat lijkt nog speelbaar", doelt de Welshman op z'n achterstand op Woods in het algemeen klassement."

De val in beeld

De tweet van Thomas

De eerdere rare valpartij, van Stefan Küng