Thymen Arensman op koers voor jongerentrui in Romandië: 'Epische dag!' 

De jonge Nederlander voelde zich goed in de regen en kou. Zit naast de jongerentrui ook een plek in de top 10 van het algemeen klassement er nog in?

thymen arensman wilco kelderman
  • Afbeelding van Thymen Arensman Thymen Arensman

Gebroederlijk met oud-ploeggenoot Wilco Kelderman kwam hij gisteren helemaal koud en doorweekt over de meet in de koninginnenrit van de Ronde van Romandië. Voor Kelderman was het een enigszins teleurstellend resultaat, maar de 21-jarige Thymen Arensman was dik tevreden met z'n tiende plek op 1.57 van etappewinnaar Michael Woods. De Gelderlander veroverde er de jongerentrui mee.

"Het was een epische dag op de fiets", reageerde hij na afloop op de site van z'n ploeg. "Het was echt zooo koud, en dat maakte het een heel zware rit. Ik had goede benen en kon het tempo van INEOS in eerste instantie goed volgen. Toen ze vooraan versnelden ben ik m'n eigen tempo gaan rijden. Ik ben erg blij met de jongerentrui en ga er alles aan doen die morgen in de tijdrit te verdedigen."

Gezien z'n tijdritcapaciteiten en een voorsprong van anderhalve minuut op de nummer twee in dat klassement (de Deen Matias Skjelmose Jensen) moet dat wel lukken. In het algemeen klassement staat Arensman elfde. Als hij nog in de top 10 wil komen, moet hij 5 seconden goedmaken op Wilco Kelderman of 59 seconden op Damiano Caruso, die niet als een groot tijdrijder te boek staat.