Gesink, Roglic en co klimmen tot 3000 meter hoogte op trainingskamp

Dat is wat je noemt een hoogtestage...

roglic
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Robert Gesink Robert Gesink

Terwijl een deel van de ploeg van Jumbo-Visma in Italië de Giro afwerkt, is een ander deel van de ploeg druk in voorbereiding op de Tour de France. In Spanje zijn ze bezig aan hun eerste hoogtestage in de Sierra Nevada. En hoog is het er..

Robert Gesink postte gisteren bij z'n Strava-rit op dag 2 van het trainingskamp het onderschrift 'How often do ride up until 3000 meter'. Hij vergezelde de post van enkele fraaie kiekjes van zijn teamgenoten op hoogte, maar ook van een enorme sneeuwmuur (zie onder de tekst).

Hij, en onder andere Primoz Roglic, Sepp Kuss en Lennard Hofstede reden 97 kilometer door de Spaanse bergen. De 3000 meter hoogte (3011 om precies te zijn) bereikten ze op de Pico de Veleta - en dan reden ze nog niet eens door tot de top, want je kunt doorrijden tot 3400 meter hoogte.

Als je de hele klim doet, vertrek je vanaf zo'n 700 meter boven zeeniveau en ben je 43 kilometer aan het klimmen. Gesink en co begonnen eraan op 1600 meter hoogte na in hun rit eerst 700 meter gedaald te hebben, want ze verblijven op 2300 meter hoogte in Spanje. Ze kwamen in de 97 kilometer lange rit tot 3067 hoogtemeters. De gehele klim van de Pico de Veleta kent een stijgingspercentage 6,2%

Dag 2 van het trainingskamp dus

Met Roglic, Hofstede en Kuss

De sneeuwmuur

De gegevens van de rit

Met het hoogteprofiel

En dit is het profiel van de hele klim naar de top van de Pico de Veleta

Beeld: climbbybike.com
Pelotonpraat
  • Strava Robert Gesink