Merkwaardig, ploegleider Deceuninck-QuickStep: 'We zijn tevreden over deze etappe' 

Toch wel een opvallend commentaar van ploegleider Klaas Lodewyck...

evenepoel
  • Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step

Stel je voor, Primoz Roglic wordt in de Tour de France in de eerste aankomst bergop op minuten gereden en na afloop zegt ploegleider Frans Maassen dat het een prima dagje was omdat Steven Kruijswijk niet heel veel tijd verloor. Ondenkbaar.

Toch gebeurde het - misschien iets gechargeerd - bij Deceuninck-QuickStep. De op voorhand aangewezen kopman Joao Almeida moest er namelijk al vroeg af en verloor meer dan 4 minuten op zijn concurrenten voor het algemeen klassement.

De andere man voor het klassement - maar vooraf nadrukkelijk niet als kopman bestempeld door de ploeg - verloor maar 11 tellen op Vlasov, Bernal en co. Het verleidde ploegleider Klaas Lodwyck na afloop van de etappe tot een toch op z'n zachtst gezegd merkwaardige reactie bij de collega's van Sporza.

"João Almeida had een slechte dag en hij moest helaas veel tijd prijsgeven. Maar Remco staat nog steeds mooi vooraan en dat is een goede zaak voor ons. Zoals ik al zei voor de start, we waren niet geïnteresseerd in de roze trui vandaag. We zijn tevreden over deze etappe."

Zelfs als Evenepoel wél de kopman is, dan kun je toch moeilijk tevreden zijn als je schaduwkopman een mokerslag krijgt en geen rol van betekenis meer speelt in het algemeen klassement. Of is Lodewyck stiekem wel blij dat ze nu binnen de ploeg van het gedoe af zijn wie de kopman is?