(Wieler)werelddomninantie! Belgen dromen van alle truien in de Giro

En het is niet eens een heel onrealistisch scenario... Lees hieronder maar hoe het zit!

remco evenepoel

België - en dan vooral Vlaanderen - is natuurlijk koersland numero uno maar daar was de afgelopen jaren in de grote rondes soms niet heel veel van te merken. Maar de laatste tijd is alles anders. Zo ook in deze Giro. Na vandaag zouden zelfs alle truien in het bezit van de Belgen kunnen zijn. De krant Het Nieuwsblad droomt al hardop van deze wielerwerelddominantie en schetst het scenario.

Allereerst zal Remco Evenepoel een slag moeten slaan in de aankomst bergop. Hij moet om het roze (en het wit, dat hij nu draagt omdat Attila Valter het roze al draagt) te veroveren zal hij 11 seconden moeten pakken op Valter. Gezien het feit dat de Hongaar er gisteren met de nodige moeite aanhing, zal dat waarschijnlijk wel lukken.

Maar Evenepoel moet ook Egan Bernal zien af te houden om beide truien écht in bezit te krijgen. De Colombiaan staat maar 5 seconden achter Evenepoel en maakt een sterke indruk deze Giro. Bonificaties kunnen ook belangrijke spelen bij de strijd om het roze.

Dan de andere truien. Na het afstappen van Calebh Ewan kreeg Tim Merlier de paarse sprinttrui in de schoot geworpen. Hij heeft 7 punten voorsprong op Giacomo Nizzolo, maar de tussensprint ligt na drie zware beklimmingen. Merlier zal sowieso geen punten pakken, maar het lijkt ook voor de beter klimmende Italiaan wat te hoog gegrepen.

Kobe Goossens heeft zich door gisteren (en al eerder) mee te zitten in de vlucht gemengd in de strijd om de blauwe bergtrui. Hij staat daarin 7 punten achter op de Zwitser Gino Mäder, maar er zijn punten genoeg te verdienen vandaag...

Allee Belgen in een leiderstrui? We gaan het zien!