Bouwman komt net tekort, Bernal slaat dubbelslag in Giro na enerverende rit

Na Taco van der Hoorn nét geen tweede Nederlandse zege in de Giro!

koen bouwman
  • Egan Bernal Egan Bernal
  • Koen Bouwman Koen Bouwman

Wát een rit! Vanaf kilometer nul tot en met de laatste meters op het onverharde stuk van de skipiste gebeurde er van alles in de eerste echte bergetappe (met meerdere cols en meer dan 3000 hoogtemeters) van deze Giro.

De vlucht van de dag ontstond pas heel laat, maar toen die eenmaal was ontstaan, konden we zien dat er twee Nederlanders van de partij waren: Koen Bouwman en Bauke Mollema. Voor Matej Mohoric zat de Giro er toen al op na een heel nare valpartij (zie artikel hieronder).

De Fransman Geoffrey Bouchard had daarentegen een extreem goede dag. De renner van AG2R reed lange tijd op kop tijdens de laatste klim, maar zag Koen Bouwman bij 'm komen. De Achterhoeker en de Fransman leken het even uit te gaan maken.

Dat was buiten Egan Bernal gerekend. De Colombiaan zag dat Remco Evenepoel het wat lastiger had op de laatste onverharde strook van 1,5 kilometer en viel aan. Hij denderde over Bouwman en Bouchard heen en won de rit. Hij pakte ook tijd (en boni's) op Evenepoel, dus mag hij ook het roze aantrekken.

Algemeen klassement

Top 10 van de dag

De laatste indrukwekkende krachtsexplosie van Bernal

De val van Mohoric