Vermoeide Tim Merlier verlaat Giro d'Italia: 'Voor nu de beste keuze'

Tim Merlier stapt niet meer op in het vervolg van de Giro d'Italia. De sprinter van Alpecin-Fenix kampt met maagklachten en vermoeidheid. "Het is zonde dat ik de Giro moet verlaten, maar voor nu is dat de beste keuze."

Vermoeide Tim Merlier verlaat Giro d'Italia: 'Voor nu de beste keuze'

Merlier begon de Giro knallend, met winst in de tweede etappe. Na tien etappes zit zijn Giro d'Italia er op, want gisteren heeft zijn team Alpecin-Fenix besloten om hem naar huis te laten gaan. Hij kampt met maagklachten en vermoeidheid.

"Het is zonde dat ik de Giro moet verlaten, maar voor nu is dat de beste keuze", legt de sprinter uit. "Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik tien dagen achter elkaar gekoerst heb en de laatste dagen hebben zijn tol geëist. In mijn huidige fysieke staat voel ik me niet in staat om de sprint te winnen en ik wil de rest vna het seizoen niet hypothekeren."

"Ik ben trots en vereerd dat ik mijn debuut in een grote ronde hier heb kunnen maken. De Giro was een onvergetelijk avontuur voor mezelf en het team. We kwamen voor een etappe zege en ik ben erg blij dat dat lukte. Ook was het een grote eer om vijf dagen in het paars te mogen rijden. De komende dagen steun ik m'n ploeggenoten vanuit huis."