Video | Terugkijken: bizarre kasseienmuur als aankomst in etappe 2 Ruta del Sol 

Een soort Muur van Geraardsbergen en Muur van Huy ineen.

ethan hayter
  • Afbeelding van Ethan Hayter Ethan Hayter

Je hebt het misschien met al het gravelgeweld in de Giro even gemist, maar gisteren werd de tweede etappe van de Vuelta a Andalucia verreden, een Spaanse rittenkoers die we beter kennen als de Ruta del Sol.

We weten niet of ze het bedacht hadden om wat uit de schaduw van de Giro te kunnen treden, maar de etappe van gisteren kende een even idiote als fascinerende aankomstmuur: supersteil en de laatste honderden meters ook nog eens steentjes waar je - letterlijk - de hik van krijgt.

De arme Let Toms Skujins van Trek-Segafredo dacht de zege al binnen te hebben tot hij werd geconfronteerd met het onding in aankomstplaats Alcala la Real. Prachtige vergezichten aldaar, maar voor je die kon zien moest je dus wel die muur nog 'even' op.

Skujins begon er nog wel lekker aan, maar even later leek hij stil te staan, de jonge Brit Ethan Hayter passeerde en stuiterde als snelste over de steentjes. Hij pakte ook de leiderstrui. Miguel Angel Lopez werd tweede en is ook op die plek in het algemeen klassement te vinden.

Dat is mooie informatie allemaal, maar het gaat om de beelden van die maffe muur. Nou, hier zijn ze... (vanaf 28 seconden zie je Skujins nog net geparkeerd staan en Hayter de kop nemen; de Let had er hier al een aardig klimmetje opzitten).