Tobias Foss rijdt top-10 Giro in: 'Iedere dag een goede leerschool'

Tobias Foss reed gisteren een dijk van een etappe. De jonge Noor van Team Jumbo-Visma kon met de besten mee en staat nu negende in het algemeen klassement.

Tobias Foss rijdt top-10 Giro in: 'Iedere dag een goede leerschool'
  • Tobias Foss Tobias Foss

Tobias Foss reed gisteren de hele dag alert mee voorin en sprong met zo'n 35 kilometer te rijden weg met ploeggenoot George Bennett. Uiteindelijk kregen ze niet meer dan 35 seconden voorsprong en werden ze weer teruggepakt. In de slotfase kon hij nog altijd mee met de topfavorieten en hoefde hij amper een halve minuut toe te geven op roze trui Egan Bernal.

Foss staat nu negende in het klassement. "Ik houd wel van dit soort etappes. Het technische en het draaien en keren liggen mij wel goed", vertelde de Noor afloop. "Mijn benen voelden ook heel goed. Daarom kon ik de sterkste renners in koers lang volgen. Dit is wel een dag die ik niet snel ga vergeten. Ik kan niet veel van mezelf verwachten, omdat ik nog nooit voor een klassement in een grote ronde heb gereden. Het is iedere dag een goede leerschool."

"We hebben als team echt een sterke koers gereden. De openingsfase was vrij gemakkelijk te doen. Daarna was het positioneren naar de eerste gravelstrook en dat hebben we goed gedaan", beschrijft hij zijn dag. "Door valpartijen en het hoge tempo kwam ik in groep twee terecht, maar gelukkig konden we snel weer de aansluiting maken. George en ik probeerden nog weg te geraken met z’n tweeën, maar die aanval mocht helaas niet lang duren. De manier waarop we vandaag hebben gekoerst, moeten we de komende etappes zien vol te houden."