Remco Evenepoel: 'Ik blijf voor elke meter vechten'

Het was gisteren niet de dag van Remco Evenepoel. Het Belgische supertalent verloor ruim twee minuten op rozetruidrager Egan Bernal. Uiteraard baalt hij daarvan, maar hij geeft de moed ook niet op.

Remco Evenepoel: 'Ik blijf voor elke meter vechten'f
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Goed en niet goed. Ik heb tijd verloren, maar het valt mee", omschrijft Remco Evenepoel zijn dag van gisteren tegen Sporza. "Ik sta op een minuut van het podium. Er is heel weinig verloren, denk ik."

"Het was gisteren een slechte dag, niet meer dan normaal zeker? Op de derde sector had ik gewoon niet de benen om te vechten. Toen iedereen begon te sprinten, kon ik niet mee. Het waren echt de benen die er niet waren."

João Almeida

Opvallend genoeg reed ploeggenoot João Almeida in de achtervolging weg bij Evenepoel, die vervolgens zijn oortje uittrok. Even later zakte de Portugees dan toch weer af. "Of er hem iets te verwijten viel? Zeker niet. Ik riep een paar keer in het oortje dat ik niet kon volgen, dat het te snel ging. Maar de verbinding was zo slecht dat de auto en João het niet gehoord hadden. We hadden alleen maar pech gisteren."

Vandaag, maar ook zaterdag met finish op de Monte Zoncolan, staan een paar pittige dagen te wachten. Volgens Evenepoel kan het beide kanten op. Hij wijst daarbij op het feit dat hij er zo lang uit gelegen heeft. "Drie maanden geleden was ik nog maar aan het wandelen. Als het echt te snel gaat, moet ik het laten lopen. Maar ik geef niet zomaar op en blijf voor elke meter vechten. Een mindere dag, maar geen paniek."